google-site-verification=wwdi6mACs7482Gs-KYgqlT71mRKSrJjm-vDS4eXS9oY
Naturligt havssalt, Fleur de Sel 500g
Naturligt havssalt, Fleur de Sel 500g
Naturligt havssalt, Fleur de Sel 500g
Naturligt havssalt, Fleur de Sel 500g

Naturligt havssalt, Fleur de Sel 500g

Artikelnummer

ST13-855

Beskrivning

Fleur de Sel de Guérande, är det finaste av salter. Fleur de Sel skördas i Guérandes salta våtmarker, sent på eftermiddagen under mycket torrt väder. När kombinationen av solen och en torr ostlig vind möts, bildas kristaller på ytan av "oeillets". Saltet skördas för hand innan det faller ner till bottnen och är därför helt vitt eftersom det aldrig varit i kontakt med lera. Det mycket speciella väderförhållandet och den lilla mängd som blir producerat gör det till en sällsynt och mycket eftertraktad produkt. Fleur de Sel är känt bland kockar för dess aromförstärkande effekt. Saltet är mycket eftertraktat och rekommenderas starkt som bordskrydda.

Används till: passar perfekt till grillat, grönsaker, sallader och inte minst till en härlig god olivolja och gott bröd.

Om salt från Le Guérande:

Le Guérandais Guérande salt är producerat av havet, solen, vinden och handplockas av saltarbetare som använder sig av kunskap och teknik som är över tusen år gammal. Till skillnad från industriellt raffinerade salter så genomgår Le Guérandais Guérande-salt inte någon form av tvättning eller kemisk behandling. Saltet är helt naturligt och utan några som helst tillsatser så som klumpförebyggande medel, flödes förbättring, fluor, jod eller nitrit.

Le Guérandais Guérande Salt är ett 100% naturligt havssalt och certifierat enligt Nature & Progrés standards för ekologisk produktion. Det är sorterat och skiktat för att försäkra att du erbjuds bästa hållbara kvalitet.

Le Guérandais Guérande havssalt används sedan många år tillbaka av de bästa restaurangerna och några välrenommerade kockar som använder saltet är bl.a.:

• Paul Bocuse från restaurangen L'Auberge Du Pont de Collonges utanför Lyon
• Eric Frechon från restaurangen Le Bristol i Paris
• Michel Roth från restaurangen du RITZ "L'Espadon" i Paris

Mästerkockars föreningar som Euro-Toques Les Maîtres Cuisiniers de France, Les Cuisineries Gourmandes och L'Académie Culinaire de France är också partner till Le Guérandais Guérande havssalt.

Dosering: Efter eget tycke och smak. Prova dig fram. 

Förvaring: Förvaras torrt och i rumstemperatur.

Nettovikt: 500 g