google-site-verification=wwdi6mACs7482Gs-KYgqlT71mRKSrJjm-vDS4eXS9oY

Spicemaster

Spicemaster står för, ”att erbjuda det bästa inom kryddor som dessutom är ekologiskt odlat med naturens och människans bästa i fokus”.

Historia Spicemaster

Matlagning och jakten på de perfekta råvarorna har sedan tonåren varit en viktig del i mitt liv. Vi svenskar brukar säga ”äta för att leva”, medan ”italienare lever för att äta”. Personligen är jag mer tilltalad av den sydländska approachen. Efter att ha förmånen av 35 års resande över hela världen har jag tagit intryck från otaliga matkulturer och blivit inspirerad av ett ofantligt varierat råvaruutbud och möjligheter till smaksättning.

Att ta med kryddor hem från mina resor blev sedan begynnelsen lite av en hobby, men också för att jag tyckte att kryddorna utomlands, särskilt i Indien och Asien, som regel var mer aromatiska och fräschare samt ett större utbud än vad som gick att få i butik hemma. Efter att i decennier fungerat som kryddkurir till vänner och bekanta, beslöt jag mig för att professionalisera mitt kryddsamlande. Idén om Spicemaster föddes och jag kan nu erbjuda likasinnade de bästa kryddorna som de bästa olivoljor, balsamvinäger, tryffel såväl som nya spännande kulinariska produkter. Allt är självklart ekologiskt odlat av certifierade odlare.

Det är min förhoppning att våra kryddor skall ge din matlagning och måltider ytterligare en dimension.

Med vänlig hälsning,

Peter Kock
kulinarisk inspiratör och importör

Spicemaster ingår i Gourmeco och säljs initialt via  www.spicemaster.se samt i välsorterade livsmedelsbutiker.

Spicemasters urvalskriterierna är enkla:

Kryddor som plockats när de är mogna, som mals utan kvistar och skal. Odlade under de bästa förhållandena. Skördade och hanterade korrekt för att vara optimala när de packas.

Seriösa producenter och odlare som är måna om kvalitet så att våra smak- och luktsinnen kan njuta maximalt samtidigt som vi odlar med naturen i fokus. Odlare som arbetar i enlighet med de regler och direktiv som styr ekologiskt jordbruk och ekologiska produkter (se även fliken: vad är ekologiskt). Samma regler och styrning gäller för hela packningsprocessen. Vi följer också UNICEF och ILO’s regler mot barnarbete.

Allt sammantaget innebär det, njut av alla de fantastiska produkter som naturen skänker oss när den är som bäst, utan att vi stoppar i oss en massa tillsatser och onödiga kemikalier. Såväl ska alla Spicemaster kryddor, kryddörter och kryddmixer vara FRIA från: salt, socker, klumpförebyggande medel, förtjockningsmedel, stärkelse, aromförstärkare. Spicemaster kryddmixer består endast av kryddor och kryddörter.

Utöver våra kryddor har vi ett urval av olika olivoljor, balsamvinägers, salt, tryffel mm där vi gärna delar namn med producenten. Såväl erbjuder vi ett antal köksutensilier som är praktiskt och nödvändigt för den som tycker om att bereda och tillaga mat och samt presentera maten på ett snyggt sätt.

Vi letar ständigt efter nytt och kommer efterhand att komplettera när vi väl hittar bra produkter.

Läs mer nedan om våra olika produktområden…

Våra ekologiska kryddor:

Vi arbetar tillsammans med samarbetspartners som valt ut de bästa odlarna för leverans av våra olika kryddor. Vår idé är att inte pruta på kvalitén. Så vi betalar gärna extra för bra kvalitet.

När det finns kryddor som har samma namn men finns i olika varianter, väljer vi naturligtvis den bästa av dem. Exempelvis Kardemumma (världens näst dyraste krydda efter saffran, notera gärna att bra vanilj är numera prismässigt i närheten av kardemumma). Det finns huvudsakligen två varianter; De har samma namn men det finns den gröna (kallas ofta äkta kardemumma) och den svarta. Oavsett om den är mald hel eller bara malda frön kallas kryddan Kardemumma. Det finns odlad eller vild (våra är naturligtvis odlade eftersom de är ekologisk kontrollerade). Den gröna är dyrare och den mest eftertraktade. Dessutom finns det som alltid, olika kvaliteter för respektive krydda beroende på odlarens kunnande och växtens mikroklimat. Vi har valt de bästa av de bästa gröna. Vi har därutöver handplockat fröna från varje kapseln för att du ska få det så optimalt som möjligt. Normalt så säljs de hela i sina kapslar, för att användas hela i exempelvis i grytor, eller som malen kardemumma (mestadels mald med både kapsel och frön).

Notera att de är i fröna som den eftertraktade aromen sitter!

Om man maler Kardemumma då är det oftast hela kapseln med frön som malts ned till ett pulver. Välkänt faktum är att för malen Kardemumma försvinner aromen mycket snabbare. Därför har vi valt att bara sälja frön. Med Spicemaster Kardemumma så kan du mala själv för att njuta maximalt av denna dyra krydda. Testa mot en vanlig mald så förstår du vad vi menar!

Många av våra kryddor erbjuder vi som både frön och malet. Skälet till varför vi väljer att sälja frön är för att erbjuda er en fantastisk doft- och smakupplevelse att mala färska kryddor direkt till användning. Tänk på att prova dig fram, färskmald Kardemumma har stark arom. Runt omkring i världen har det egna malandet av kryddor varit ett naturligt inslag i matlagningen. För att göra detta enkelt för dig har vi tagit fram vår unika kryddkvarn som enkelt och snabbt kan fyllas och tömmas och gör det möjligt för dig att enkelt kunna njuta av nymalda kryddor. Kvarnen har justerbart kvarnhuvud och därmed kan du självbestämma grovlek och justera för de olika kryddorna. Men ibland hinner man inte och då finns det malda kryddor att tillgå.

Vi maler alltid våra kryddor så sent inpå leverans som möjligt, så du ska få dem med maximal arom. Gällande Kardemumma, så har vi valt att bara erbjuda er fröna och inte som malen! Detta för att aromen försvinner snabbt, och betalar man dyrt för dess erkända aromatiska egenskaper, så ser vi helst att den består så länge som möjligt. Kanske en onödigt dyr process att ta ut fröna för hand, men vi gör det för dig!

För den som vill veta lite mer har vi även angivit varje kryddas latinska namn, så även vilken region i respektive land de är odlade i. Initialt är det Indien som är huvudleverantör, såsom det varit sedan urminnes tider. Nedan finner du en karta över de indiska regionerna.


Våra ekologiska kryddmixer:

Vi har initialt tagit fram en kombination av redan kända såväl som egenkomponerade kryddmixer! Allt för att ge så många nya kulinariska avtryck som möjligt!

Vi har också valt att ta fram speciellt anpassade kryddmixer för frukost,  Spicemaster Frukostmix och Morning wellness, som speciellt är anpassad för goda frukostar med fil, yoghurt eller gröt.

OBS! Spicemaster kryddmixer är FRIA från: salt, socker, klumpförebyggande medel, förtjockningsmedel, stärkelse, aromförstärkare. Spicemaster kryddmixer består endast av kryddor och örter.

Det kommer fler kryddmixer kommer framöver...

Våra ekologiska örtkryddor:

Vi har initialt fyra olika rena örtkryddor. Alla är mycket aromatiska och noga utvalda.  Vi arbetar på att erbjuda många fler inom kort...

Vår ekologiska vanilj:

Spicemaster vanilj är en historia för sig själv. Har man väl provat vår vanilj så förstår du! Vi har valt den bästa vaniljen, långa kapslar och fullmatade med frön. Handplockade vid rätt tillfälle och förädlade under lång tid av de skickligaste, ger Spicemaster vanilj dess maximala aromatiska egenskaper. Vår är färsk, det kan man testa genom att linda den runt fingret flera varv utan att den bryts. Det är dessutom dessa frön vi använder i vår frukostmix. Förvara dem svalt och mörkt så blir det bäst. För att ytterligare hålla dem så färska som möjligt, har vi vakuumpackat dem lätt innan vi lagt dem i röret.

Våra ekologiska smaksättare som olivolja, balsamvinäger, och salt:

Vi har valt producenter som står för samma kvalitetsvärderingar som Spicemaster. Vi skäms inte för att visa våra producenters namn, där alla redan är etablerade och erkända varumärken. Naturligtvis är alla produkterna ekologiska. 

Vi erbjuder ekologisk olivolja, lagrad balsamvinäger och salt. Allt av bästa kvalitet!