google-site-verification=wwdi6mACs7482Gs-KYgqlT71mRKSrJjm-vDS4eXS9oY

 

Le Guérandais
 

Många av världens främsta kockar köper sitt salt från Le Guérandais, i Bretagne på Frankrikes västkust. Le Guérandais är 100% naturligt havssalt, certifierat enligt Nature & Progrés ekologiska standards.

Le Guérandais är idag marknadsledande för naturliga salter och saltet är geografisk ursprungscertifierat enligt PGI (Protected Geographical Indication). Le Guérandais är inte lika salt som t ex medelhavssalt, mildare och rikare i smaken. Det är ett äkta salt, naturligt rikt på magnesium och andra mineraler och har inte genomgått någon form av bearbetning (dvs tvättning och raffinering). Alla tillsatser är bannlysta, som t ex klumpförebyggande medel, fluor, jod eller nitrit.

Fleur de Sel de Guérande är ädlast bland de ädla. Det skördas i Guérandes salta våtmarker, sent på eftermiddagen under mycket torrt väder. När kombinationen av sol och torr ostlig vind möts, bildas kristaller på ytan, s k "oeillets". Dessa skördas för hand innan saltkristallerna faller till botten. Den lilla mängd som produceras gör det ytterst eftertraktat. Sel Fin de Gsuérande aux Algues är smaksatt med tre sorters havsalger. Ger en subtil smak av havet, en perfekt partner till fisk, skaldjur, soppor, såser osv.

Paul Bocuse, Michel Roth och organisationer som Euro-Toques, Les Maîtres Cuisiniers de France, Les Cuisineries Gourmandes och L'Académie Culinaire de France är bara några exempel på dem som väljer salt från Le Guérandais.